Burdur’un tek bayan değirmencisi Hasibe Yer, kışlık yiyecek hazırlığı yapan bayanların en büyük yardımcısı. İki çocuk annesi Hasibe Yer, Zafer Mahallesi Karasenir Caddesi’nde kışlık bulgur, tarhana ve salça yapacak vatandaşların uğrak yeri olan değirmeni 10 yıldır tek başına çalıştırıyor.
İşini severek yaptığını söyleyen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü Mezunu Hasibe Yer, ortaokul yıllarında babasına yardım için değirmene geldiğini, babası yaşlanınca değirmeni tek başına çalıştırmaya başladığını anlattı. Değirmenciliğin bayan için zor ve ağır bir iş olduğunu ancak işini severek yaptığını aktaran Hasibe Yer, en yoğun ayların kışlık yiyecek hazırlığı yapılan Ağustos, Eylül, ekim ayları olduğunu söyledi. Hasibe Hanım, değirmende günde yaklaşık 9 saat çalışıyor. Burdurlu bayanlara kışlık hazırlık yapma aşamasında yardımcı olduğunu ifade etti.
72 yaşındaki baba Bekir Cüce, değirmeni 1993 yılında devraldığını, işletmeyi son 10 yıldır kızının çalıştırdığını söyledi.