Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Levent İzci, Türkiye’de balık tüketimini artırmak ve balık ürünlerinde çeşitlilik yaratmak amacıyla gerçek balıktan kraker üretmeye yöneldi. Prof. Dr. İzci, öğrencileriyle yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın sonucunda alabalık ve ekonomik değeri olmayan çim sazanı kıymasıyla hamur karışımından oluşan kraker üretti. Tadanların lezzetli bulduğu krakerin piyasaya sürülebilmesi için çalışma başlatıldı. Prof. Dr. Levent İzci, ülkemizde balık eti tüketiminin çok olmadığını belirterek, ürün yelpazesinin geliştirilmesinin tüketimin artırılması yönünde teşvik edici olacağına işaret etti. Bu noktadan çıkışla 7’den 70’e herkese hitap edecek ve tüketebileceği şekilde kraker yapma fikri ortaya çıktı” dedi. Kraker yapımında ana içeriğin yüzde 50’sini balık kıyması diğer içeriği ise buğday nişastası oluşturuyor. Bunlara ilave olarak kraker yapımında tuz, sıvı yağ, kabartma tozu ve soğuk suyla hamur oluşturuldu. 150 santigrat derecede önceden ısıtılmış fırında 75 dakika pişirildi. Prof. Dr. İzci, beslenme fizyolojisi bakımından önemli bir gıda olan balık etinin kraker olarak, beslenme açısından değerli hale geldiğini belirterek, bu ürünle balık etinin içerisinde olduğu, gerçek balık kraker elde etmiş olduk dedi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent İzci, öğrencileriyle yaklaşık 1 yıllık çalışması sonucu gerçek balık ve hamur karışımından kraker üretti. Prof. Dr. İzci, Bu ürünle balık etinin içinde olduğu gerçek balık kraker elde etmiş olduk dedi.