Burdur’daki Lisinia Doğa Projesi kapsamında Lisinia Proje Alanı, Akçaköy Lavanta Deresi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kampüsü’ndeki 280 dekarlık alanda kekik yetiştiriliyor. Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, ülkemizde antibiyotik kullanımı alışkanlıklarını değiştirmek açısından kekik yağının çok önemli olduğunu düşünüyorum dedi. Burdur’un Yeşilova ilçesine bağlı Akçaköy’deki Lavanta Deresi ve Burdur MAKÜ Kampüsü’ne dikilen ve yaklaşık 280 dekarlık alanda hasadı yapılan kekik, yağı çıkarılmak üzere Lisinia’ya getirilip, yaklaşık 100 derece sıcaklıktaki kazanlarda kaynatılıyor ve damıtma yöntemiyle önce haznede toplanıyor ardından şişelere aktarılıyor. Halk arasında birçok hastalığa şifa kaynağı olarak da bilinen kekik yağı, tüm dünyada doğal antibiyotik olarak kullanılıyor. Son zamanlarda ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayan kekik yağının litresi, 250 ile 350 lira arasında satılıyor.Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, kekik yağı üretimi hakkında bilgi verdi. Sarıca, “Burdur’da Lisinia Proje Alanı, Akçaköy Lavanta Deresi ve MAKÜ’de toplam 280 dekarlık alanda kekik üretimi yapıyoruz. Bu yıl itibarıyla yaklaşık 25 tona yakın kekik üretimimiz olacak. Toplamda 500 kilograma yakın kekik yağı ve bir o kadar da kekik suyu üretimimiz gerçekleştireceğiz. Hedefimiz doğal antibiyotik olan kekik yağının ülkemizde kullanımını arttırmak” dedi.