Burdur’da Bayramların vazgeçilmezi su böreği imalatçısı Abdullah Akgül, Ramazan Bayramında siparişlere yetişmekte zorlandıklarını söyledi.
Pazar Mahallesi’nde 9 yıldır su böreği imalatı yapan Abdullah Akgül, kendisinin yaptığı meşhur su böreğinin tarifini anlattı. Akgül; “Burdur’da bayramların vazgeçilmezi su böreğidir. Kurban Bayramında kurban kesildiği gibi Su Böreği de bayramlarımızın geleneksel tadıdır” dedi.
Abdullah Akgül’ün eşi Naime Akgül de bayram arifesinde yoğun bir çalışma ile talepleri yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti. Akgül; “Günlük 80-100 tepsi su böreği pişirerek satışa hazır hale getirdiklerini anlattı.
1972 yılından bu yana Almanya’da çalıştığını ve bayram izni için memleketleri Burdur’a geldiklerini anlatan Mehmet ve Havvana Akdoğan çifti de su böreğinin Burdur’un bir geleneği olduğunu söyledi.