Burdur Valisi Hasan Şıldak, Türkiye’nin taze fasulye ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı İnsuyu Ovasında fasulye topladı.
Vali Şıldak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Darcan ile birlikte geldiği İnsuyu Ovasında üreticilerle sohbet etti, fasulye topladı. Vali Şıldak, fasulye üreticileri ile yaptığı sohbette kendisinin de çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu kaydetti.
Vali Yılmaz İnsuyu bölgesinde üretilen fasulyenin marka olduğunu ve bu başarının altında yatan sebebin bölgede fasulye üretimindeki kümelenme olduğunu kaydetti. Vali Şıldak; “Tarım Müdürlüğü başta olmak üzere bu üretim çizgisinin daha da iyileştirilmesi ve üst seviyeye çıkarılması için Valilik olarak da konuyu yakından takip edeceğiz. Üreticilerimizin başarılı olması ve veriminin artırılması konusunda da çeşitli desteklerimiz söz konusu” dedi.
Bölgede raf ömrü uzun olan ve birim alanda daha fazla verim veren burgundia türü fasulye üretildiğini aktaran Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Darcan; “ “İnsuyu bölgesinde yıllık 20 ila 24 bin ton arasında bir fasulye üretimimiz var. Bunun yanı sıra Pazar payının Türkiye’nin yaklaşık 4’de 1’ine hakim olması bu da bizim en önemli özelliğimiz” dedi.
Bugünlerde fasulye sezonunun ortasında olduklarını söyleyen Üretici Adem Soylu, üretici fiyatlarının 2-2,5 TL arasında olduğunu, son tüketici fiyatlarının 5-7 lira arasında olduğunu belirtti.