Yaz ayları geldi. Hava sıcaklıkları iyiden iyiye arttı. Sıcaklıkların 35 derecelerde hissedildiği Bucak’ta bugünlerde serinleten yiyecek ve içecek tüketiminde artış yaşanıyor. Dondurma deyince akla ilk sade dövme dondurma gelse de mevsime uygun çileklisinden karpuzlusuna, karamellisinden kavunlusuna, böğürtlenlisinden orman meyvelisine kadar birçok çeşit vatandaşın damak zevkine sunuluyor. Burdur’un Bucak İlçesi’nde 25 yıldır dondurma sektöründe olan Bilal Bölge, dondurma çeşitleri, nasıl yapıldığı, nasıl muhafaza edildiği hakkında verdi. Türkiye’de en lezzetli dondurmanın salebiyle meşhur Bucak’ta yapıldığını söyleyen Dondurma Ustası Bilal Bölge, bu konuda hayli iddialı. Yeni üretilen dondurmanın 24 saat dinlendirildikten sonra yemeye hazır hale geleceğini aktaran ustamız, en çok tercih edilen dondurma çeşidinin sade dövme dondurma olduğunu, bunun yanında mevsime uygun meyveli dondurma çeşitleri ile Bucak halkının hizmetinde olduklarını ifade ediyor. Dondurmanın yaz kış tüketilmesi gereken bir yiyecek olduğunu aktaran Bilal Bölge, kaliteli ve lezzetli dondurmanın sırrını da paylaştı. Kilosunun 22 liradan satıldığını söyledi.