
Burdur’un Karamanlı İlçesinde 2016 yılında yapımına başlanılan 283 konut için noter huzurunda kura çekimi töreni düzenlendi. TOKİ’ye müracaat eden herkes için konut yapıldı, konut sahibi olmayan kimse kalmadı. Belediye sosyal tesislerinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, 283 TOKİ konutuyla birlikte, 465 metrekare büyüklüğünde düğün salonu ve 2 ticari alan binasının da yapıldığını söyledi. Selimoğlu, 175 konutunun 2+1, 60 konutun C1 tipinde 3+1 ve 48 konutun ise Y1 tipinde 3+1 şeklinde yapıldığını belirterek, 2. etap konutlar için talep toplanmaya başlandığını kaydetti.
AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, 3 Ocak 2018 tarihi itibariyle Türkiye genelindeki 3 bin 543 şantiyede, 817 bin 89 konutun TOKİ tarafından üretildiğini ifade etti. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Karamanlı’da ilk kez yapılan TOKİ’nin 1984 yılında eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, vatandaşların barınma hakkını sağlamak amacıyla kurduğunu anlattı. Özçelik, anayasaya göre devletin halkının barınma ihtiyacını karşılamak zorunda olduğunu söyledi Burdur Valisi Şerif Yılmaz, “Türkiye 50 yıl öncesinin Türkiye’si değil. Burada 50 yıl öncesini bilenler var. Biz bugünkü şartları yeterli görmüyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı, 500 bin konuttu 2023 yılında hedef 1 milyon konuta çıktı” dedi. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından konut müracaatında bulunanların isimleri okundu. İsmi çıkan vatandaşlar kura çekerek bina ve daire numarasını kendileri belirledi.
Bir firmada işçi olarak çalışan Murat Öztaş, kirada oturduğunu ve TOKİ çıkınca çok sevindiğini belirtirken, mermer ocağında işçi olarak çalışan ve kirada oturduğunu anlatan Salih Taşdemir, herkesin kendi evine sahip olmasını diledi.