Kış aylarının vazgeçilmez içeceği ve tadı, Meşhur Bucak Salebi. Tadıyla ve kıvamı ile meşhur olan sadece bölgemizde yetişen ve ticareti Bucak’ta yapılan salebin hazırlanışı da bir hayli zahmetli. Süt yaklaşık 10 dk kaynıyor. İçerisine 1 kg süt için hazırlanmış 5 gr salep+50 gr toz şeker yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave ediliyor. 10-15 dk daha karıştırılarak kaynama işlemi devam ediyor. Kıvamı oluşan Salep, içmeye hazır, lezzetine koku ve tat kazandıran baharat ise tarçın. Meşhur Bucak salebinin hazırlanışı hakkında bilgi aldığımız Pastane İşletmecisi Mümin Kuzgun, Bucak salebinin neden lezzetli ve meşhur olduğunu anlattı. Bucak salebi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında tüyolar verdi. Salebin kış aylarından en çok tercih edilen içecek olduğuna değinen Mümin Kuzgun, salebin yazın tükettiğimiz dondurmanın en önemli katkı maddesi olduğunu, kışın ise içecek olarak vazgeçilmez tatlar arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtiyor. Salebin bir fincanın bu dönem 7 liradan müşteriye ulaştığını belirten İşletme Sorumlusu Mümin Kuzgun, müşterilerin salebin toplama ve hazırlanma aşamasının zahmetli olduğunu bildiğini ve fiyatını yüksek bulmadıklarını, severek tükettiklerini aktarıyor.


