
İçişleri Bakanlığı tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla Covid-19 salgınıyla mücadele süreciyle ilgili ilave tedbirler aldı. 81 İl Valiliği’ne “Ramazan Tedbirleri” konulu genelge gönderildi. Genelge kapsamında Ramazan ayı boyunca iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla, fırınlardaki pide ve ekmek üretiminin saat 18.00’da sonlandırılacağı yer alıyor. Bu kapsamda Burdur’un Bucak ilçesinde fırın işleten Ayşe Kınalı insan sağlığı bizim için önemli diyerek işletmesinde tüm tedbirlerin titizlikle uygulandığını belirtti. Fırınlarda Ramazan yoğunluğu yaşandığını ifade eden Kınalı saat 18:00’e kadar üretim yaptıklarını söyledi. Ramazan pidesinin yapılışını anlatan Fırın işletmecisi Ayşe Kınalı son olarak pide fiyatı hakkında bilgi verdi.