BURDUR’DA POLİS EKİPLERİNİN ‘DUR’ İHTARINA UYMADI POLİSLERİ PEŞİNE TAKTI « Kanal 15

19 Ekim 2025 - 15:55

BURDUR’DA POLİS EKİPLERİNİN ‘DUR’ İHTARINA UYMADI POLİSLERİ PEŞİNE TAKTI

BURDUR’DA POLİS EKİPLERİNİN ‘DUR’ İHTARINA UYMADI POLİSLERİ PEŞİNE TAKTI
Son Güncelleme :

15 Ekim 2020 - 15:39

reklam

‘Dur’ ihtarına uymayıp, polisten kaçan alkollü sürücüye 17 bin lira ceza

Burdur’da polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayıp, otomobiliyle kaçmaya çalışan sürücü İsmet O. (20), onlarca polisi peşine taktı. Bir polis arabasına çarpan sürücü, polisin yolu TIR’la kapatması sonrası, aracını bırakıp kaçmaya çalışırken yakalandı. ‘Epilepsi hastasıyım’ diyerek polisten sigarası ve çakmağını isteyen İsmet O., 0,89 promil alkollü çıktı. İsmet O.’ya toplamda 16 bin 690 TL ceza uygulanırken, ehliyetine ise 3 yıl 2 ay el konuldu.

Burdur’da dün gece Isparta- Burdur karayolunda bulunan uygulama noktasındaki polis ekiplerinin ‘dur’ ikazına uymayan 32 FE 086 plakalı otomobilin sürücüsü İsmet O., Burdur şehir merkezi istikametine doğru kaçmaya başladı. Milli Egemenlik Caddesi’nde yunus ekiplerinin de durdurmaya çalıştığı sürücü, otomobiliyle kaçmaya devam etti. Hayvan pazarı kavşağında yolu kesen trafik ekiplerinin otosuna arkadan çarpan İsmet O., manevra yaparak kaçmayı sürdürdü. Çok sayıda ekibi peşine takan İsmet O., Burdur- Isparta karayoluna çıkarak Isparta istikametine kaçmaya çalışırken, polis ekipleri uygulama noktasında yolu TIR’larla kapattı. Kaçamayacağını anlayan İsmet O. otomobili durdurarak, yaya halde kaçmak isterken ekiplerce kıskıvrak yakalandı. İsmet O. ile otomobil içerisinde bulunan Salih P. (23) gözaltına alındı. Yaşanan arbedede bir polis memuru kolundan hafif şekilde yaralandı.

Sürücü Alkollü Çıktı

İsmet O., polislere epilepsi hastası olduğunu acil nikotin alması gerektiğini söyleyerek, sigarasını ve çakmağını istedi. Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülen şüphelilerden otomobil sürücüsü İsmet O.’nun yapılan kontrolünde 0,89 promil alkollü olduğu tespit edildi. Şüpheliler hastanedeki kontrolden sonra ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken, otomobil de çekici yardımıyla otoparka alındı. Otomobilde yapılan aramada ise muşta bulundu.

16 Bin 690 TL Ceza

Sürücü İsmet O.’ya ‘dur ikazına uymama’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye düşürme’, ‘alkollü araç kullanma’ ve çeşitli maddelerden 16 bin 690 TL ceza uygulanırken, ehliyetine ise 3 yıl 2 ay el konuldu. Yaralanan polis memurunun şüphelilerden davacı olacağı belirtildi

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam