
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay. Ramazan ayında gün boyu süren açlığa karşı metabolizmanın gücünü korumak adına yeterli ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Uzmanlar, günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünün tamamlanmasını ve sahur öğününü atlamamayı öneriyor. Sahur öğününün atlanmasının sağlık için uygun olmadığı belirtiliyor. Bucak Mehmet Cadıl Sağlıklı Hayat Merkezinde görev yapan Diyetisyen Serap Akçay Polat, merkezde 4 yıldır danışanlarına sağlıklı beslenme konusunda hizmet veriyor. Ramazan ayında beslenme hakkında bazı ipuçları veren Serap Akçay Polat, Kanal 15’e yaptığı açıklamada, Ramazan’da yaklaşık 15 saat süren açlığa karşı tokluk hissini uzatan besinleri paylaştı, sahur öğününün atlanmamasının sağlık için uygun olmadığını belirtti.
Gün içinde kan şekerini dengede tutmak adına sahur ve iftar öğünlerinde tüketilmesi gereken besinleri paylaşan Diyetisyen Serap Akçay Polat, oruç tutarken uzun süren açlık sonrası iftarda ve iftar sonrası nasıl beslenmeli konusuna değindi, tatlı olarak da sütlü tatlıların tercih edilmesini tavsiye etti.
Ramazan ayında bedenin tam iyilik halinin korunması adına beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran Diyetisyen Serap Akçay Polat, kronik rahatsızlığı bulunan ya da ilaç kullanan kişilerin orucu doktor kontrolünde tutmasının uygun olduğunu ifade ederek herkesin Ramazan ayını kutladı.