Eylül ayına girdiğimiz bu günlerde Burdur’un Bucak İlçesi’nde değirmenlerde tarhana, bulgur, salça ve pekmez gibi kışlık yiyecek hazırlığı telaşı yaşanıyor. Hububat hasatı sonrasında başlayan hareketlilik Ekim ayı sonuna kadar sürüyor. Kış mevsimi boyunca tüketeceği tarhana, bulgur, salça gibi kışlık gıdalarını yapma telaşı içinde olan vatandaşlar bu günlerde değirmenlerin yolunu tutuyor ve bu durum değirmenlerde yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor. Burdur’un Bucak İlçesi’nde değirmen işleten Veli Tekerci, bulgur, tarhana, un öğütümü yaptıklarını, bunların yanı sıra salça ve üzüm sıktıklarını, kışlık yiyecek hazırlığı konusunda vatandaşlara yardımcı olduklarını belirtti. Ağustos ayında başlayan bu hareketliliğin Ekim ayına kadar devam ettiğini aktaran Tekerci, hangi malzemenin kilosunun kaç kuruştan işlem gördüğünü de aktardı. Bu işlemlerin artık makinelerle yapılıyor olmasının kışlık hazırlık yapan kadınlar için zaman ve emek tasarrufu açısından büyük kolaylık olduğunu ifade eden Veli Tekerci kışlık yiyeceklerini zahmetsizce öğütmek isteyenleri işletmelerine bekliyor.