Tadıyla, kokusuyla, lezzetiyle meşhur Bucak Tarhanasının yapım zamanı geldi. Ağustos ayında yapılan ve 40 günlük bir süreçle yemeye hazır hale gelen tarhanayı hazırlamak zahmetli bir iş. Bucaklı bayanlar Ağustos ayı boyunca tarhanasını özenle yapıyor, kış aylarında da afiyetle yiyor. Bir de çalışan bayanlar için büyük kolaylık sağlayan el yapımı hazır ürünler yapan işletmeler var. Doğal ürünlerle hizmet veren işletmeler, hanımların vazgeçilmez uğrak yeri oluyor. Bucak’ta ev yapımı ürünlerle hizmet veren İşletmeci İsa Satılmış, tarhananın oluşum süreci ve Bucak tarhanasının özellikleri hakkında konuştu. Yıllık 10 ton tarhana üretimi yaptıklarını aktaran Satılmış, yeni yapılmış taze tarhananın kilosunun 15 liradan alıcıya ulaştığını belirtti.
Tarhananın üretim aşamasında büyük emek harcayan Emine Satılmış, Bucak tarhanasını özel ve lezzetli kılan malzemeler hakkında konuştu.