Kanal 15
reklam

DEĞİRMENLERDE KIŞ HAZIRLIĞI İÇİNDE OLAN VATANDAŞLAR YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR

DEĞİRMENLERDE KIŞ HAZIRLIĞI İÇİNDE OLAN VATANDAŞLAR YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR
Bu haber 08 Eylül 2018 - 19:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Eylül ayına girdiğimiz bu günlerde Burdur’un Bucak İlçesi’nde değirmenlerde tarhana, bulgur, salça ve pekmez gibi kışlık yiyecek hazırlığı telaşı yaşanıyor. Hububat hasatı sonrasında başlayan hareketlilik Ekim ayı sonuna kadar sürüyor. Kış mevsimi boyunca tüketeceği tarhana bulgur salça gibi kışlık gıdalarını yapma telaşına düşen vatandaşlar bu günlerde değirmenlerin yolunu tutuyor ve bu durum değirmenlerde yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor. Bucak’ta değirmen işleten Veli Tekerci, bulgur, tarhana, un öğütümü yapıyoruz, salça ve üzüm sıktıklarını, kış hazırlığı sırasında vatandaşa yardımcı olduklarını belirtti. Ağustos ayında başlayan bu hareketliliğin Ekim ayına kadar devam ettiğini aktaran Tekerci, Bulgur çeşitleri ile tarhana öğütümünün nasıl yapıldığı hakkında konuştu. Hangi malzemenin kilosunun kaç kuruştan işlem gördüğünü de dile getiren Veli Tekerci, bu işlemlerin artık makinelerle yapılıyor olmasının kışlık hazırlık yapan bayanlar için büyük kolaylık olduğunu aktardı. Gıda işiyle uğraşan bir işletme olarak hijyen kurallarına da uyarak işlem yaptıklarını belirten Tekerci, kışlık hazırlıklarını kolayca öğütmek isteyenleri işletmeye bekliyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA