Burdur’un Bucak İlçesi’nde Perşembe günleri kurulan Halk Pazarında meyve-sebze, şarküteri, kuruyemiş, organik ürünler ve daha birçok ürünü bulmak mümkün. Bunlardan biri de kültür mantarı. Pazar esnaflarından Hüseyin Üresin Kapalı Pazarda Bucak halkı için kültür mantarı ve çok az bilinen ancak lezzeti ile hafızalara kazınan İstiridye Mantarı ulaştırarak hizmet veriyor. Satıcımız mantar tüketimi açısından halkın yeterli düzeye halen az olduğunu, ancak son yıllarda bu oranın yükselmeye başladığını belirtiyor. Mantarın fiyatı ve üretim şekilleri hakkında bilgi veren Hüseyin Üresin, Kültür Mantarındaki protein oranının % 63, istiridye mantarındaki protein oranının % 92 olduğunu ifade ediyor. Üresin, mantar üretiminin verim alma açısından riskli bir iş olduğunu söylüyor.