Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanlık seçerken nelere dikkat edilmeli? Kurbanlığın sağlıklı olabilmesi ve kurban özelliklerini taşıyabilmesi için hangi şartları taşıması gerekir? sorularının cevabını Bucak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Gönenç’ten aldık. Kurban Bayramına kısa bir süre kala kurulacak Hayvan Pazarında Müdürlük personeli ve zabıtalar tarafından gerekli sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınacağını, denetlemelerin yapılacağını kaydeden Gönenç, küpesiz hayvanların kurban olarak tercih edilmemesini tavsiye ediyor. Görevli personel tarafından özelikle damızlık dişi hayvanların kurban olarak satılması ve kesilmesine müsaade edilmeyeceğini aktaran Ahmet Gönenç, bu yılki küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvanların geçen yıla oranla iki katı rakamlarda olduğunu söyledi. Bu rakamların Bucak ve ülke tüketimi açısından yeterli düzeyde olduğunu belirtti. Kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahseden Bucak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Gönenç, bayramda yapılacak kesim işleri ile mezbahane ve kurban kesim yerlerinin taşıması gereken sağlık, hijyen koşulları hakkında konuştu.