2019’DAN GERİYE KALANLAR.. - Kanal 15Kanal 15

5 Mayıs 2024 - 05:44

2019’DAN GERİYE KALANLAR..

2019’DAN GERİYE KALANLAR..
Son Güncelleme :

01 Ocak 2020 - 11:16

reklam

MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF, VEFATININ 82. YILINDA ASIM’IN NESLİ TARAFINDAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

1 Ocak 2019’da 27 Aralık 1936 yılında vefat eden İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 82. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ve MAKÜ öğrencilerinin de yoğun katılım gösterdiği anma töreninde İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde anıldı. Törende Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında önce İstiklal Marşı ardından dualar okundu.

BUCAK’A YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

2 Ocak 2019’da Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı Çamlık Köyü’nde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı bugün de devam etti. Çamlık Köyü’ne kar yağdığı haberini alan Bucaklı vatandaşlar ise Çamlık Köyü’ne akın etti. Kar kalınlığı dağ eteklerinde 10 cm’ye ulaşırken yükseklerde yer yer 15-20 cm’ye ulaşıyor.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ KURTULMUŞ ADAY TANITIM TOPLANTISI İÇİN BURDUR’A GELDİ

7 Ocak 2019’da AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Partisinin Burdur’da düzenlediği aday tanıtım toplantısında Katılmak için Burdur’a geldi. Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, Burdur ziyaretinde ilk olarak Burdur Valiliği’nde Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti. Ardından aday tanıtım toplantısı için Hüsnü Bayer Spor Salonuna geçti. Aday Tanıtım toplantısında konuşan Kurtulmuş; “Bu Coğrafyanın kilit taşı Türkiye’dir. Türkiye ayakta ve güçlü olursa bu coğrafyanın halkları da müreffeh yaşar. Türkiye, tüm mazlum milletlerin gözünün içine baktığı ülkedir” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURDUR’DA

18 Şubat 2019’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, programı kapsamında Burdur’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur Cumhuriyet Meydanında Burdur halkına hitap etti. Memleket İşi, Gönül İşi mitinginde Burdur halkına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur için yapılan yatırım ve projeler hakkında konuştu. Cumhuriyet Meydanında yoğun sevgi seli ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Burdur mitingi, Kanal 15 Televizyonundan canlı olarak izleyiciye ulaştı.

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NA BİLAL ÖZEL SEÇİLDİ

25 Şubat 2019’da Bucak Ziraat Odası’nda yapılan genel kurulla yeni başkan belli oldu. Yapılan Genel kurulda Suat Atalay ve Bilal Özel başkanlık için aday oldu. 63 bölgeden delegenin oy kullandığı genel kurulda 63 delegeden 43’ünün oyunu alan Bilal Özel, Bucak Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilen isim oldu.

 

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI AYŞEN GÜRCAN BURDUR’DA  7 Mart 2019’da MAKÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN, Burdur’a gelerek Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin konuğu oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşen Gürcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırlanan ‘İş Hayatında Kadın Olmak’ konulu konferansa katıldı.

 

DIŞ İŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU BUCAK’TA

9 Mart 2019’da Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, programı kapsamında Bucak’a geldi. AK Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’un proje tanıtım toplantısına katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Burdur’a gelen Bakan Çavuşoğlu, Bucak’ta düzenlenen AK Parti mitinginde Bucak halkı ile buluştu.

 

BUCAK BELEDİYE BAŞKANI EMRULLAH ÜNAL OLDU

1 Nisan 2019’da Ülke genelinde yapılan Mahalli İdareler Genel seçiminde Bucak Belediye Başkanlığını AK Parti Belediye Başkan Adayı Emrullah Ünal kazandı. Sonucu alan Partililer kutlama için Cumhuriyet Meydanına akın etti. Başkan Ünal ve partililer seçimi kazanmanın sevinç ve coşkusunu burada hep birlikte yaşadı. Meşaleler yakıldı, partililerin coşkusuna havai fişekler eşlik etti.

BURDUR MERKEZ, İLÇE VE BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI BELLİ OLDU

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde ülke genelinde Türk halkı, hür iradelerini ortaya koymak ve demokrasinin gereğini yerine getirmek üzere sandık başına gitti. Burdur’da yerel seçimlerde 46 bin 726 seçmen oy kullandı. Burdur Merkezde Belediye Başkanı CHP ile İYİ Parti arasında kurulan Millet İttifakı tarafından aday gösterilen Ali Orkun Ercengiz oldu. Ercengiz, 2. dönem belediye başkanlığı için kolları sıvadı. İlçelerde resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanları şu şekilde sıralandı;

Ağlasun- Ali Ulusoy    AK Parti

Altınyayla- Ahmet Serttaş    AK Parti

Bucak-Emrullah Ünal    AK Parti

Çavdır – Süleyman Kayacan   MHP

Çeltikçi – Recep Aydın    MHP

Gölhisar-İbrahim Sertbaş     AK Parti

Karamanlı- Fatih Selimoğlu    AK Parti

Kemer- İsmail Özay     AK Parti

Tefenni-Ümit Alagöz     MHP

Yeşilova- Mümtaz Şenel    CHP

Beldelerde resmi olmayan sonuçlar

Yusufça Beldesi  Hüseyin Özaslan     MHP

Söğüt Beldesi  Ayhan Yurdasiper   MHP

Kızılkaya Beldesi   İlkay Güngör    MHP

Kocaaliler Beldesi   Selahatdin Gökçe   İYİ Parti

 

BURDUR’DA 2. TEMSİLİ YÖRÜK GÖÇÜ YAPILDI

15 Nisan 2019’da Burdur Yörük Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen temsili Yörük göçü atlar, develer ve keçiler eşliğinde yapıldı. Çatalpınar kavşağında başlayan Yörük göçünün canlandırıldığı Temsili Yörük Göçü, renkli görüntülere sahne oldu. Mehter takımı eşliğinde yapılan ve Uzay Çatı altında sona eren yürüyüşte atlar, develer, keçi sürüleri vatandaşların ilgisini çekti. Etkinlik kapsamında Uzay Çatı altında mehteran gösterisi, sipsi dinletisi ve orta oyunuyla halk oyunları gösterisi düzenlendi.

BEKAP 2 KİTAP FUARI, DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

17 Nisan 2019’da Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin öncülüğünde geçtiğimiz yıl başlatılan Bucak Belediyesi’nin de destek verdiği Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi(BEKAP) kapsamında organize edilen Kitap Günleri etkinliği 2. kez kapılarını kitapseverlere açtı. Fuarın açılışı törenle yapıldı. 15-23 Nisan tarihleri arasında açık kalan kitap fuarı, Bucak’ta yaklaşık 12.000 ziyaretçi ağırladı.

BAL LİGİNİN ŞAMPİYONU, BUCAK BELEDİYESİ OĞUZHANSPOR OLDU

22 Nisan 2019’da Bölgesel Amatör Lig 7’nci gurupta ligin son maçları Pazar günü oynandı. Lider Oğuzhanspor, Ligin son karşılaşması için çıktığı ilçe stadında rakibi Aydınspor 1923 takımının sahaya çıkmaması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen galip sayıldı. Bucak Belediyesi Oğuzhanspor böylece ligi 61 puanla lider olarak tamamladı. 2018-2019 BAL Ligi 7. Grup Şampiyonu Bucak Belediyesi Oğuzhanspor oldu.

MAKÜ’DE VETERİNER HEKİM ADAYLARI, ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

3 Mayıs 2019’da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen önlük giyme töreni, fakültenin konferans salonunda gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen törende geleceğin Veteriner Hekim adayları önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKANLARA EL YAPIMI TOP

10 Mayıs 2019’da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde “El Dikimi Top Ustası Yetiştiriciliği ve El Dikimi Top Üretimi Projesi” başlatıldı. Kursta unutulmaya yüz tutmuş 130 yıllık gelenek olan el dikimi top ustası yetiştiriciliği, 3 eğitmen ve 40 kadın kursiyerle sürdürülüyor. Ünlü firmalara rakip olacak kaliteli toplar üretilen proje kapsamında kursiyerler tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin isimlerine özel baskılı top üretildi. Hazırlanan 18 özel top Ankara’ya gönderildi.

 

ALANYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

15 Mayıs 2019’da Hakkari’nin Yüksekova Avaşin bölgesi Batıntepe üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli şehit oldu. Şehit Zekeriya Zencirli’nin Alanya’ya bağlı Mahmutlar Mahallesi’nde oturan annesi Leyla Çelik ve kardeşlerine şehadet haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin annesinin evine Türk bayrağı asıldı, acı haberi alan yakınları ve komşular eve akın etti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’nin cenazesi kılınan cenaze namazından sonra Alanya Garnizon Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

LİSİNİA’YA ULUSLARARASI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

20 Mayıs 2019’da Burdur Lisinia Doğa Projesi, Tayvan’da düzenlenen ‘bahçecilik’ temalı Expo’nun Uluslararası Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Tayvan’ın Taichung kentinde 2 Kasım 2018-24 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen ‘bahçecilik’ temalı Expo’da yer alan Lisinia bahçesine Uluslararası Jüri Özel Ödülü verildi. Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, ödülü kazanmaktan, Türkiye’ye getirmekten büyük gurur ve onur duyduklarını belirtti.

MAKÜ REKÖTÜRLÜĞÜNE YENİDEN PROF. DR. ADEM KORKMAZ ATANDI

24 Mayıs 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 11 üniversiteye yeni rektörler atandı. Yapılan atamaya göre mevcut MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yeniden rektör olarak atandı.

BUCAK’TA “SIFIR ATIK FESTİVALİ” YAPILDI

11 Haziran 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde ülke genelinde uygulamaya konulan Sıfır Atık projesi kapsamında tek pilot ilçe olan Burdur’un Bucak İlçesi’nde Sıfır Atık Projesi’ne Bucak Belediyesi öncülüğünde çeşitli STK’lar ve kurumlar da katkı sağlıyor. “Burdur Gölü’ne 1 Damla Da Sen Ol” sloganıyla Bucak’ta Sıfır Atık Festivali düzenlendi. Festivalde atıkların yeniden kullanılması, doğaya kazandırılması ve dönüştürülmesine vurgu yapıldı. Minik öğrencilerin atıklardan yaptıkları kıyafetlerin sergilendiği defile ilgi odağı oldu.

BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU LİSESİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET TÖRENİNDE COŞTU

11 Haziran 2019’da Burdur’un Bucak İlçesinde eğitim veren, Hayırsever İş İnsanı Mehmet Cadıl’ın banisi olduğu Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde okulun son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Kanal 15 ekranlarından canlı yayınla izleyiciye ulaşan programda mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri Mehmet Cadıl ve Eşi Fatma Cadıl tarafından verildi. Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler, tören sonunda hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

BURDUR’DA 43 BİN 386 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

14 Haziran 2019’da Yurt genelinde bütün öğrenciler, karne heyecanı yaşadı. Burdur’da, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 255 okulda 43 bin 386 öğrenci karne aldı. Burdur’da eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla merkeze bağlı Kayış Köy Ortaokulu ve İlkokulu ile Çine Köyü İlkokulunda tören düzenlendi.

KORKUTELİ FATMA-MEHMET CADIL FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET COŞKUSU YAŞADI

20 Haziran 2019’da Antalya’nın Korkuteli İlçesinde eğitim hizmeti veren Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesinde okulun son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Kanal 15 Televizyonundan canlı yayınla izleyicilere ulaşan mezuniyet töreninde Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl ve Eşi Fatma Cadıl tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verildi. Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler, tören sonunda hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

MAKÜ’DE ÖĞRENCİLER MEZUNİYET COŞKUSU YAŞADI

24 Haziran 2019’da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden (MAKÜ) mezun olan 6 bin öğrenci için tören düzenlendi. Yapımı tamamlanan Spor Toto MAKÜ Stadı’nda düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler hem arkadaşlarından ve hocalarından ayrılmanın burukluğunu hem de mezun olmanın sevincini bir arada yaşadı.

ISPARTA ŞEHİDİNİ SONSUZLUĞA UĞURLADI

30 Haziran 2019’da Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan 21 yaşındaki er Mustafa Önlemeç, nöbet tuttuğu sırada silahının kazara ateş alması sonucu ağır yaralandı. Hakkâri Devlet Hastanesi’ne götürülen Mustafa Önlemeç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Önlemeç’in şahadet haberi Isparta’nın Yalvaç ilçesinde oturan ailesine verildi. Şehidin cenazesi baba ocağı Isparta’nın Yalvaç ilçesinde düzenlenen askeri tören ve kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşlarıyla toprağa verildi.

BURDUR’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

9 Temmuz 2019’da Hakkari’de, PKKlı teröristlerin askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu’nun şehadet haberi, Burdur’un Çeltikçi İlçesine bağlı Bağsaray Köyünde oturan ailesine verildi. Karayolu ile Burdur’a getirilen Şehidin cenazesi memleketi Burdur’un Çeltikçi İlçesi’ne bağlı Bağsaray Köyü’nde ailesi ve sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

15 TEMMUZ AKŞAMINDA BUCAK HALKI, CUMHURİYET MEYDANI’NI DOLDURDU

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından Türk Demokrasisine ve Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişiminin üzerinden tam 3 yıl geçti. Ancak o gece yaşananlar unutulmadı. Hain darbe girişimin 3. yıldönümünde Bucak Kaymakamlığı tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

 

BUCAK KAYMAKAMI SEZGİN, SEFERYİTİĞİ MAĞARASI’NIN TURİZME AÇILMASI İÇİN İLK ADIMI ATTI

6 Ağustos 2019’da Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, Burdur’un Bucak İlçesi İncirhan Mevkiinde bulunan ilçe merkezine 7 km uzaklıktaki Seferyitiği Mağarasında incelemede bulunarak bu ziyaretin ve incelemenin mağaranın turizme açılması bakımından ilk girişim olduğunu aktardı. Kaymakam Sezgin, mağaranın turizme kazandırılması için ilk adımı attı.

 

BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANAN EMRE ÇAY, GÖREVİNE BAŞLADI

7 Ağustos 2019’da Kırklareli Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü iken Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Emre Çay, ilk olarak Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti. Çay, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelerek görevi Mahmut Bayram’dan devraldı.

KANAL 15, 1 AĞUSTOS 2019’DAN İTİBAREN HD RECEİVER UYDU ALICILARI İLE İZLEYİCİLERE ULAŞIYOR

7 Ağustos 2019’da Burdur’dan yayın yapan uydu televizyonu Kanal 15, çalışmalarını ve teknik gücünü artırarak yoluna devam ederken, izleyicilerine her geçen gün daha iyi görüntü ve ses kalitesi sunmak için teknoloji ile birlikte gelen yeniliklere uyumlu şekilde yayın hayatını sürdürüyor. Kanal 15 Televizyonu 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren HD görüntü kalitesine yükseldi. Frekans ve uydu ayarlarında değişiklik olmadan görüntü kalitesi yükselen Kanal 15 televizyonu artık, HD görüntü özelliğine sahip televizyonlardan izlenebiliyor.

BUCAK KAYMAKAMI SEZGİN, ANTALYA VALİ YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ATANDI

9 Ağustos 2019’da Cumhurbaşkanlığı kararı ile İçişleri Bakanlığınca 403 Mülki İdare Amirinin yerleri değişti. 19 Ağustos 2017 gün ve 2017/345 Sayılı Müşterek Kararname ile atandığı ve 5 Eylül 2017 tarihinden bu yana Bucak Kaymakamlığı görevini yürüten Yalçın Sezgin Antalya Vali Yardımcısı olarak atandı. Aynı kararname ile Bucak Kaymakamlığına ise Afyonkarahisar’a bağlı Çay İlçesi’nde Kaymakamlık yapan Erol Tanrıkulu atandı.

BURDUR BELEDİYESİ 2. YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ’NDE BAŞPEHLİVAN; ALİ GÜRBÜZ
19 Ağustos 2019’da Burdur Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivan Finalde Orhan Okulu’yu yenen Ali Gürbüz oldu. Güreş ağalığını ise 130 bin TL ile Genç İş Adamı Gökhan Varol aldı. Güreş müsabakaları Kanal 15 Televizyonundan canlı yayınla izleyiciye ulaştı.

Başpehlivan olan Ali Gürbüz’e, kupa ve madalyası protokol üyeleri tarafından verildi.

KAYMAKAM TANRIKULU, BUCAK’TAKİ GÖREVİNE BAŞLADI

26 Ağustos 2019’da İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan kararname ile Antalya Vali Yardımcılığına atanan Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin’in yerine Afyonkarahisar Çay Kaymakamlığı’ndan atanan Erol Tanrıkulu, bugün Bucak’taki görevine başladı. Bucak’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları göreve başlayan Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu’yu makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

 

EMİNE ERDOĞAN, SALDA GÖLÜ’NDE İNCELEMEDE BULUNDU

3 Eylül 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ihalesi yapılan Burdur’un Yeşilova İlçesindeki Salda Gölü’nü ziyaret etti. Salda Gölü çevresinde yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi ile ilgili detayları yerinde inceleyen Emine Erdoğan, Millet Bahçesi Projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan bilgi aldı. Erdoğan, Salda Gölü çevresine yapılacak olan Millet Bahçesi projesinin yerinde ve ihtiyaca uygun bir proje olduğunu aktardı.

 VALİ ŞILDAK, UMUDA KAPI AÇAN AİLELERLE BULUŞTU

11 Eylül 2019’da Burdur Valisi Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Burdur Valiliği tarafından Uyuşturucu İle Mücadele kapsamında uygulanan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesine dahil olarak tedavi ve rehabilite süreçlerini kararlı bir şekilde sürdüren vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi. Hayata tutunma adına adım atan, kararlı bir şekilde iradesini ortaya koyan bütün gençleri kutlayan Vali Şıldak, projeden faydalananlara teşekkür etti.

BUCAK DEVLET HASTANESİ “ANNE DOSTU HASTANE” ÜNVANI ALDI                                                                                

20 Eylül 2019’da Bucak Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” unvanını kazandı. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Bilal Tanrıtanır’a Anne Dostu Hastane unvan sertifikası düzenlenen törenle verildi. Törende Milletvekili Bayram Özçelik tarafından Opr. Dr. Mustafa Tutumlu’ya, Milletvekili Yasin Uğur tarafından da Ebe Sevilay Baydar’a teşekkür belgeleri verildi.

BURDUR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ÜMİT BİTİRİK ATANDI

20 Eylül 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Burdur İl Emniyet Müdürlüğü görevine Kars Emniyet Müdürü Ümit Bitirik getirildi. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Arif Çankal ise Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.

 

ANTALYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

24 Eylül 2019’da Irak’ın kuzeyinde, ikmal konvoyunun geçişi sırasında, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu. 26 yaşındaki Şehit Piyade Teğmen Fikret Dinçer’in acı haberi, Antalya’nın Serik İlçesi’ndeki ailesine verildi. Şehit ateşi, bu kez Serik İlçesi’ne düştü. Baba Ali Dinçer ve anne Zübeyde Dinçer, oğlunun şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesinin oturduğu eve, Türk bayrağı asıldı, sokağa da taziye çadırı kuruldu. Evli ve 6 aylık kız babası olan şehit Fikret Dinçer’in naaşı, baba ocağında düzenlenen askeri tören ve kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

 

ISPARTA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

27 Eylül 2019’da Hakkari’nin Derecik bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 24 yaşındaki Ispartalı Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Ceylan, kaldırıldığı Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Ceylan’ın şahadet haberini alan anne ve babası büyük üzüntü yaşadı. Bu yıl Şubat ayında görevine başlayan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Ceylan’ın cenazesi memleketi Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Salur köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

BUCAK’TA YAPILMASI PLANLANAN 4. ETAP TOKİ KONUTLARININ İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

1 Kasım 2019’da Burdur’un Bucak İlçesi Alaattin Mahallesi’ne yapılması planlanan 4. Etap TOKİ Konutları için inşaat süreci başladı.

Bucak ilçesine yapılacak olan TOKİ konutlarının yapımı için 2 Temmuz 2019’da yapılan ihaleden sonra ihaleyi alan firma ile 3 Ekim 2019’da sözleşme imzalandı. Burdur İli, Bucak İlçesi 230 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından 7 Ekim 2019 tarihinde yer teslimi yapıldı. Yüklenici firma inşaat alanında çalışmalara başladı. 500 günlük proje tamamlandıktan sonra Bucak’ta birçok vatandaş devlet aracılığıyla ev sahibi olacak.

ULUSLARARASI SIFIR ATIK ZİRVESİ’NE BUCAK BELEDİYESİ DAMGA VURDU

2 Kasım 2019’da 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sıfır Atık Projesi kapsamında görevlendirilen Belediyeler yer aldı. Bucak Belediyesi 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi’nde “Çevre ve Sürdürülebilirlik” konusunda uluslararası alanda, Ödül almaya hak kazandı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı.

 

11 MİLYON FİDAN, TÜM TÜRKİYE’DE EŞ ZAMANLI TOPRAKLA BULUŞTU

11 Kasım 2019’da Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Türkiye’de ağaç ve orman sevgisini geliştirmeyi ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan ülke çapında düzenlenen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 11 milyondan fazla fidan bugün toprakla buluştu. “Daha Yeşil Bir Türkiye İçin Rekora, 11 Milyon Fidan Toprağa” sloganıyla ülke genelinde tüm il, ilçe, belde ve köylerde eş zamanlı yapılan etkinliğe 7’den 70’e milyonlarca vatandaş katıldı. 11 Milyon fidanın dikimi saat 11.11’de başladı, 2023 noktada 3 saat boyunca devam etti. 11 milyon fidan dikim işlemi tamamlandıktan sonra etkinliğin iki farklı rekorla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi bekleniyor.

MİLLETVEKİLİ YASİN UĞUR, SEFERYİTİĞİ MAĞARASI’NIN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN İNCELEMELERDE BULUNDU

26 Aralık 2019’da Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Bucak ilçesi İncirhan mevkiinde bulunan, Seferyitiği Mağarası’nda incelemelerde bulundu. İncirhan’a yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Seferyitiği Mağarası’nın turizme kazandırılması amacı ile yapılan incelemede Sefer Yitiği Mağarası’nda kapsamlı bir çalışma yapılarak turizme kazandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

 

OĞUZHANSPOR KULÜP YÖNETİMİNDEN 6 KİŞİ İSTİFA ETTİ

28 Aralık 2019’da Bucak Belediyesi Oğuzhanspor, sezonun ilk yarısını tüm maddi imkansızlıklar ve diğer zorluklara göğüs gererek tamamladı. Ancak kulüp hesaplarına yapılan bloke ile kulüp iyice sıkıntıya girdi. Maaşlarını alamayan Teknik heyet ve futbolcular görevi bıraktı. Şimdi ise Yönetim Kurulundan 6 isim istifa ederek görevden ayrılmayan yönetimi yetkisiz bırakmak için kolları sıvadı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Bucaklı Ercan Mutlu, kulübün borçlarını kapatmak, yeni bir kadro ve yeni oluşumla takıma can vermek, Bucak Belediyesi’nden de bu sezon maddi destek almamak üzere yönetimi devralmak istiyor. Ancak mevcut yönetim görevden çekilmediği için bu da mümkün gözükmüyor. Takımın son durumunun ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam
izmir escortdeneme bonusu veren sitelerbedava bonusankara escortcasinoPendik Ucuz Escortgaziantep escortgaziantep escorteryaman escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusuparis sportifs hors arjelparis sportifs en Italiesites de paris sportifs russesparis sportifs sans vérificationparis sportifs au Luxembourgsites de paris angaismeilleur site de pari sportif internationalparier courses de chiensparier sur le footballparier sur les cornersparier sur les cartonsparier sur le nombre de tirsankara escortSakarya serdivan escortAliağa escortataşehir escorttedxpenn deneme bonusumadnix casinoalf casinocasino extrathunderpickbitslotcrypto gamesunique casinodraftkings casinojoabet casinoromabetgrandpashabetpalacebetroyalbetperabetbetciobetasushttps://www.bakdergisi.com/Mebbis Girişgüvenilir bahis siteleritrendyol indirim kodupendik evden eve nakliyatmavibetBahçeşehir Escort Bayanslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusubetistcasibomstarzbetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelkayseri evden eve nakliyatbeylikdüzü günlük kiralık eveskişehir günlük kiralık evkonya günlük kiralık evantalya masaj salonuvan halı yıkamaçorlu halı yıkamaankara masaj salonuantalya psikologgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisizmir psikologesenyurt masaj salonubahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomeskişehir çilingirsultanbeyli çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvolestarzbet24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabetbodrum klima servisihilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkommariobetmariobetescort bodrumultrabetbahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetmavibettümbetmariobetbonushitbetmariobetizmir temizlik şirketlerimarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetistanbul escort bayanBetpastipobetcasibomHoliganbet yeni girişhttps://www.vinorossosf.com/BetofficePusulabetdinamobetdinamobetklasbahisromabetbetsatmarsbahisartemisbetartemisbetbetvoletempobetkalebetKlasbahismatadorbetmatadorbet girişmatadorbet pinterestmarsbahismarsbahis girişmarsbahis pinterestbetexperbetperkalebetbetgarantibahiscom