Isparta’nın Eğirdir ilçesinde aşçılık yapan Tahir Bayraklı (78) yaklaşık 55 yıldır kepçeyi elinden düşürmüyor. Hastanede başladığı mesleğini kendi lokantasını açarak sürdüren aşçı, son dönemde de özel davetler için yemekler hazırlıyor. Eğirdir’de doğup büyüyen Tahir Bayraklı, askerlik görevini tamamladıktan sonra baba mesleği olan aşçılığa yöneldi. 1964 yılında Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde aşçı olarak göreve başlayan Tahir Bayraklı, 6 yıl çalıştıktan sonra istifa ederek Eğirdir’de kendi lokantasını açtı. 45 yıldan fazla işlettiği lokantasında tüm yemekleri kendisi yapan Tahir Bayraklı, birkaç yıl önce lokantayı kapatarak, özel davetlere yönelik yemek yapma işine girişti. 55 yıldır kepçeyi elinden düşürmeyen Tahir Bayraklı, ilerleyen yaşına rağmen Isparta ve Burdur’da binlerce kişilik düğün ve iftar yemeklerini yapmayı sürdürüyor. Tahir Bayraklı, aşçılığın baba mesleği olduğunu belirterek, Sağlığım elverdiği müddetçe mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Yaklaşık 50 yıldır bu mesleği sürdürüyorum. Mesleğimi severek yapıyorum” dedi. Aşçılığın zor, bir o kadar da eğlenceli bir meslek olduğunu kaydeden Bayraklı, Eğirdir dışında Isparta ve Burdur’da da 500 kişiden 5000 kişiye kadar misafirin katılacağı davetlere yemek hazırladığını belirtti.