6 AYDA 5. MUHTAR GÖREVDE, SENEYE YİNE SEÇİM OLACAK « Kanal 15

16 Ekim 2025 - 12:56

6 AYDA 5. MUHTAR GÖREVDE, SENEYE YİNE SEÇİM OLACAK

6 AYDA 5. MUHTAR GÖREVDE, SENEYE YİNE SEÇİM OLACAK
Son Güncelleme :

01 Ekim 2019 - 17:02

reklam

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı yaklaşık bin seçmeni bulunan Çetince köyünde, 6 ayda 4 muhtar değişti. Yeniden seçime hazırlanan köyün 5. muhtarı Mehmet Ali Almacı, seçimde aday olmayacağını söyledi.

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köyünde, 31 Mart 2019 yerel seçimlerin ardından muhtar olan Yahya Yürekli, 2 ay sonra muhtarlık yapamayacağını belirterek istifa etti. Yeniden seçime giden köy halkı, bu defa muhtar olarak Mehmet Ali Er’i seçti. Ancak Er’in sabıkasının olması nedeniyle mühür 2. sırada seçilen Selahattin Adıgüzel’e geçti. Adıgüzel’in köyde 6 ay olan zorunlu ikamet süresi bulunmadığı gerekçesiyle mazbata bu kez 3. sırada bulunan Ayşe Adıgüzel’e verildi. Köyde yaklaşık 2,5 ay görev yapan Ayşe Adıgüzel, köylülerden Ramazan Duyan ile dini nikahlı eşi Asiye Aydoğmuş arasında yaşanan tartışmanın ardından genç kadının haber vermesi üzerine eve gitti. Duyan burada, muhtar Ayşe Adıgüzel ile Asiye Aydoğmuş ve babası Orhan Aydoğmuş’u vurarak öldürdü.

Bu olayın ardından yeniden muhtarsız kalan köye, Yalvaç Kaymakamlığı tarafından ikinci aza Mehmet Ali Almacı muhtar tayin edildi. Cinayetten 5 gün sonra muhtarlık mührünü alan Mehmet Ali Almacı da muhtarlığı uzun süre yapmayı düşünmediğini belirterek, seçim yapılmasını istedi. İçişleri Bakanlığı tarafından, muhtar sorunu yaşanan bölgelerle ilgili 2020 yılı Haziran ayında seçim kararı alındı. Çetince köyü önümüzdeki yıl yapılacak yeni seçime hazırlanıyor. Muhtarlık görevi kaymakamlık tarafından verildiği için mecburen yaptığını dile getiren 5. muhtar Mehmet Ali Almacı, “Gelecek sene yeniden seçim var ama ben aday olmayacağım. 6 ayda 4 muhtar değişti. Köyümüzün sorunları ortada kaldı” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam