Isparta’nın Aksu ilçesinde 170 dekarlık alanda 500 tondan fazla çilek üretimi yapılıyor. Isparta’nın yüksek rakım ve iklim yapısıyla Aksu ilçesinde yetiştirilen ve yayla çileği olarak adlandırılan çilekler, eşsiz aromaya sahip olmasından dolayı gün geçtikçe daha çok ilgi görüyor. 6 yıl önce 10 çiftçiyle 10 dekarlık alanda üretimine başlanılan çilek, İl Özel İdaresi destekleriyle birlikte, bugün ilçede yaklaşık 170 dekarlık alana ulaştı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Aksu Kaymakamı Pınar Uz ve Belediye Başkanı Veli Kahramanla birlikte, belediye ait olan 4 dekarlık örnek çilek tarlasında incelemelerde bulundu. İlçede çilek üretiminin mimarlarından olan İlçe Tarım Müdürü Ayhan Gençtürk, 10 çiftçiyle başladıkları üretimde bugün 70 çiftçiyle üretime devam ettiklerini kaydetti. Aksu Belediyesi de, Isparta Valiliği İl Özel İdaresi’nin destekleriyle ilçe girişinde oluşturduğu örnek çilek bahçesiyle hem Aksu çileğinin tanıtımını yapıyor, hem de ilçede üretim yapacak kişilere öncülük ediyor. Bir dekardan yaklaşık 4 ton civarında çilek elde edilen üreticilerse, 4 dekarlık bir bahçenin ekonomik olarak bir aileye yetebilecek kadar girdi sağladığını söylediler. İlçede yeni kurulan bahçelerle birlikte, 170 dekara çıkan çilek üretimindeyse yaklaşık yıllık 500 tonun üzerinde çilek hasadı yapılıyor.