BALBAN, SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARININ SİLİNMESİ İÇİN GELİR TESTİ YAPILMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADI « Kanal 15

6 Kasım 2025 - 14:43

BALBAN, SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARININ SİLİNMESİ İÇİN GELİR TESTİ YAPILMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADI

BALBAN, SAĞLIK SİGORTASI BORÇLARININ SİLİNMESİ İÇİN GELİR TESTİ YAPILMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADI
Son Güncelleme :

28 Mart 2018 - 15:06

reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu Burdur İl Müdürü Bayram BALBAN, Genel Sağlık Sigortası (GSS) hakkında açıklamada bulundu. Geçtiğimiz yıl itibariyle gelir testi yapma zorunluluğunun ortadan kalktığını ifade eden Balban, 1 Nisan 2017 tarihinden önce tavan borcu biriken vatandaşların bu borçlardan dolayı 30.04.2018 tarihinden sonra sağlık provizyonu alamayacaklarını belirtti. Balban açıklamasında; “Bilindiği üzere, Ülkemizde ikamet eden ve herhangi bir kapsamda sağlık güvencesi bulunmayanlar hakkında uygulanan Genel Sağlık Sigortası 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilmişti. Bu kapsamda olan vatandaşların, 1 Nisan 2017 tarihi öncesi ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borçlarının 6824 sayılı Kanun ile başvuru şartı aranmaksızın yapılandırılmıştı.
Kendilerine gelir testi başvurusu tebliğ edildiği halde gelir testine hiç başvurmamış genel sağlık sigortalı vatandaşların 2 Nisan 2018 tarihine kadar (bu tarih dahil) gelir testine müracaat etmeleri ve gelir testi sonucu gelirlerinin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumunda genel sağlık sigortası prim borçları silinecektir.
Yapılan gelir testi sonucunda aile içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olan genel sağlık sigortalı vatandaşların 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait gecikme zammı ve gecikme cezası borçları silinmiştir. Silinen bu borçlar, aylık sadece 53,33 TL üzerinden yeniden hesaplanmış ve son ödeme tarihi 30 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir. 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait prim borçları e-devlet üzerinden veya kurumumuza müracaat edilerek öğrenilebilmekte, kurumumuzla anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da internet üzerinden internet bankacılığı veya kredi kartı ile “GSS 6824 Prim Tahsilatı” menüsünden ödenebilmektedir. Söz konusu borçların 30 Nisan 2018 tarihine kadar ödenmemesi halinde, 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren gecikme cezası ve gecikme zammı tahakkuk edecektir.
Genel sağlık sigortalı vatandaşların sağlık yönünden mağduriyet yaşamamaları açısından yukarıda belirtilen konularda gerekli tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir.
Tüm sigortalılarımıza sağlık dolu günler diliyorum” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam