Bucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı boyunca açılan kurslarda kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği Yılsonu Sergisi açıldı. Serginin açılış törenine Bucak Kaymakamı ve Bucak Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, Eşi Sıla Sezgin, Milletvekili Aday Adayları, siyasi Parti temsilcileri, oda başkanları, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Bucak Recai Tosyalı Düğün Salonunda Çarşamba günü saat 17.00’de törenle açılan yılsonu sergisinde kırkyama, giyim, takı tasarımı, tekstil teknolojisi, el sanatları ve ahşap boyama gibi alanlarda açılan kurslarda kursiyerler tarafından yapılan birbirinden güzel ürünler yer aldı. Açılış töreninde konuşan Halka Eğitim Merkezi Müdürü Musa Öztop, Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmaları ve açtığı kurslar hakkında bilgi verdi. Kaymakam-Belediye Başkanı Yalçın Sezgin, Bucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılarak bir yıl boyunca emek harcayan kursiyerleri tebrik etti. Sezgin, sosyal ve kültürel etkinliklere katılan vatandaşlara ve kursların açılmasında emeği geçen kurum yetkililerine teşekkür etti.
Törende ülke genelinde başlatılan Okuma-yazma seferberliği kapsamında açılan Okuma-Yazma kursuna devam eden en yaşlı 6 kişi küçük altınla ödüllendirildi.
7 Yaş Grubu satranç kursuna devam eden çocuklar ve futbol kursuna katılan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Yılsonu sergisinin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Açılıştan sonra el emeği göz nuru birçok ürünün sergilendiği sergi gezildi. Bucak Halk Eğitim Merkezi %18.4’lük katılım oranı ile ülke genelinde halk eğitim merkezi kurslarına katılım oranı olan %4.8’lik oranın dört katından daha yüksek bir orana sahip. Bucak Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim, sağlık, kültür, el sanatları gibi farklı birçok alanda yıl boyu toplamda 315 kurs açıldı, kurslardan 10.779 kursiyer faydalandı.


