BURDUR GÖLÜ KURURSA HASTALIKLAR ARTACAK « Kanal 15

15 Eylül 2025 - 07:44

BURDUR GÖLÜ KURURSA HASTALIKLAR ARTACAK

BURDUR GÖLÜ KURURSA HASTALIKLAR ARTACAK
Son Güncelleme :

06 Eylül 2017 - 14:12

reklam

 

Burdur’un Karakent Köyü’ndeki Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca Burdur gölü’nün kuruması durumunda Burdur ve çevresinde hastalıkların artacağını söylüyor. Burdur Gölü’nün çekilmesini önlemek için birçok projeye imza atan Sarıca, Lisinia Doğa Projesine ailesindeki pek çok kişinin kanser olması sebebiyle başladığını kaydetti. “Bizim için su, suyun varlığı ve suyun temizliği olmazsa olmazlarımızdan” diyen Sarıca, küresel ısınma sonucu her geçen gün suların kaybolduğunu ve şuana kadar çevresel anlamda bütün yerleşimlerin kimyasal varlığının gölün içinde olduğunu ve kurumanın ardından bu kimyasalların çevreye ve insan sağlığına zarar vereceğini belirtti.
Burdur halkının Burdur gölü çevresinde sağlıklı yaşamak istiyorsa göle sahip çıkmak zorunda olduklarını vurgulayan Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca; “Burdur Gölü çekildiğinde çevresinde insanlara kanser saçacak, hastalık saçacak, insan sağlığını tehdit eden durumlar ortaya çıkacak” dedi.
Sarıca; “Bizler, her zaman için yaşamı ve insan sağlığını seçen insanlarız. Dolayısıyla hayatımızın sonuna kadar bunu savunacağız” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam