Burdur’un Karakent Köyü yakınlarında bulunan Lisinia Doğal Yaşam alanında bu yılki gül üretimi hedefi 40 ton. Önceki yıllarda Burdur’da gül üretiminin bir kültür olduğunu belirten Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca 1990’lı yıllarda büyükbaş hayvancılığın hızlı bir şekilde ilerlemesi ile gülcülüğün eski önemini yitirdiğini vurguladı. Sarıca “1993 yılına gelene kadar gül üretimi, Burdur ve yöresinde yaşayanların önemli bir geçim kaynağı idi. O dönemden sonra büyükbaş hayvancılık çok hızlı bir şekilde ilerledi. Bu dönemde pek çok gül tarlası sökülüp yerine mısır ve yonca yetiştiriciliği başladı. Yıllardan beri Burdur’da bir kültür olan gülü yaşatmak için 4 yıl önce 200 Dekarlık alanda gül üretimine başladık. Dördüncü yılımızın sonunda gül üretim rekoltemiz 40 tona ulaşacak. Önümüzdeki yıllarda gül üretim alanlarımızı 2-3 katına çıkararak 60-70 ton gül üretmeyi hedefliyoruz” dedi. Son yıllarda Japonya ve İngiltere’de doğal gül suyu tüketiminin sindirim sistemi kanserlerini engellemek amacıyla çok fazla kullanıldığını aktaran Öztürk Sarıca; “Bu yönüyle doğal kozmetik anlamında gül yetiştiriciliğine olan ilgi artıyor. Lisinia Proje alanında özellikle kozmetik, gülkurusu ve doğal gül suyu anlamında çalışmalar yapıyoruz” dedi.