BURDUR’DA ŞEKER FABRİKASI İSTİŞARE TOPLANTISI « Kanal 15

8 Kasım 2025 - 22:15

BURDUR’DA ŞEKER FABRİKASI İSTİŞARE TOPLANTISI

BURDUR’DA ŞEKER FABRİKASI İSTİŞARE TOPLANTISI
Son Güncelleme :

26 Şubat 2018 - 13:30

reklam

Burdur’da Özelleştirme kapsamına alınan Şeker Fabrikası ile ilgili olarak istişare toplantısı yapıldı. Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından düzenlenen toplantıya AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile STK temsilcileri ve işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şeker-İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay, 2017 yılında Burdur Şeker Fabrikası’nın 55 bin 38 çiftçiyle 638 bin ton pancar işlediğini ve 79 bin ton şeker üreterek Burdur ekonomisine 180 milyon Lira katkı sağladığını söyledi.
Burdur – Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Eroğuz, özelleştirilmesi planlanan fabrikalar arasında Burdur Şeker Fabrikası’nın bulunduğunu belirterek, özelleşme kararının ertelenmesini bunun mümkün olmaması halinde çiftçi kuruluşlarının içinde olduğu bir özelleşme modelinin tercih edilmesini yetkililere söylediğini ifade etti.
“Öncelikle yapmamız gereken özelleştirmenin ertelenmesi, sonraki yıllara uzatılması. Bunu Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan rica ediyoruz diyen Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik te,
“Eğer özelleştirilecekse de yabancı yatırımcılara değil Burdurlu sivil toplum kuruluşları ve işadamları olarak bir şirket kurup bu özelleştirmeye girmenin yollarını aramamız lazım” diye konuştu. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise “Burdur’un tüm bileşenlerinin bir araya gelebilmesi bu kent için umudumuzu yitirmediğimizin göstergesidir” dedi. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’de yaptığı konuşmada “Şeker Fabrikası özelleştirilmesin ama dersek her şeyi kaybederiz” diye konuştu. 2000 yılında zamanın hükümetinin IMF’ye verdiği niyet mektubunda şeker fabrikalarının gündemde olduğunu söyleyen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, şeker fabrikalarının nasıl özelleştirileceği konusunda birçok alternatifin sunulduğunu aktardı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam