Burdur’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarında “Honamlı Teke, Keçi ve Oğlak Güzellik Yarışması” düzenlendi.
Yarışmanın Jüri üyeliğini ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi akademisyenleri ile Tarım İl Müdürlüğü personeli yaptı. Uzay Çatı altında düzenlenen fuarda Teke, keçi ve oğlaklar birinci olabilmek için yarıştı. Podyuma ilk önce Burdur yöresine has tescilli Honamlı keçileri çıktı.
Yarışmada Tahsin Gülcan’ın “Sultan Murat” isimli keçisi birinci, Hayrettin Akan’nın tekesi ikinci, Zafer Ünsal’ın tekesi üçüncü oldu. Merinos koç yarışmasında ise Mehmet Tarın’ın “Gabeş” adlı koçu birinci, Rasim Akalın’ın koçu ikinci ve Halil Savaş’ın koçu üçüncü oldu.
En güzel damızlık adayı oğlak yarışmasında ise Mustafa Özder’in “Boncuk” adlı oğlağı birinci oldu, Rıza Olgun’un oğlağı ikinci, Mehmet Can’ın oğlağı da üçüncü seçildi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.


