
Burdur’un Bucak İlçesi’nde Perşembe günleri Kapalı Pazar Kompleksinde kurulan Halk Pazarında canlı alabalık vatandaşla buluşuyor. Bucak İlçesi’ne bağlı Anbahan Köyü’nde Eşiyle birlikte 30 yıldır Balık Üretim Tesisi işleten Arif Arslan, alabalık yetiştiriciliği hakkında Kanal 15 mikrofonuna konuştu. Bucak’ta yıl boyu canlı alabalıkları vatandaşla buluşturduklarını, temizleyip satışını yaptıklarını aktaran Arslan, alabalık yetiştiriciliğinin zor ve zahmetli olduğunu belirterek satışını yaptığı alabalığın lezzet sırrını anlattı.
2336 rakımlı Kestel Dağı’ndan çözünen kar sularıyla alabalık yetiştirdiğini ve yetişme süresinin 16 aya kadar ulaştığını ifade eden Alabalık yetiştiricisi Arif Arslan, balık yemini yurt dışından temin ettiklerini, girdi maliyetlerinin dolar üzerinden yapıldığını satışın ise TL üzerinden yapılmasının üreticiyi zorladığını söyledi.
Tanesi 35 TL’den müşterilerle buluşan canlı alabalığın lezzet sırrı ise serin kar suyunda yetişmesi. Alabalığın, yumurtadan sofraya uzanan 16 ay süren yolculuğunu, yetiştiriciliğini yapan Arif Arslan’dan dinledik.