Arıcılık faaliyetleri tarımın tamamlayıcı unsuru niteliğinde. Bitkilerin tozlanması ve taşınması bakımından önemli rol üstelenen arılar, bitkilerin çiçeklerinden topladıkları nektarı kovanlarda bala dönüştürüyor. Arıların üstlendiği bu görevin sonucunda üretilen bal, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı olarak tüketiciye sunuluyor. Bucak ve çevresinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne kayıtlı 144 arıcı ve yaklaşık 6.500 kovan bulunuyor. Arıcılar Birliği’ne kayıtlı olarak bal üretimi yapan 82 üretici de bu yönde faaliyetlerini sürdürüyor. Bucak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet Gönenç, Bucak ve çevresinde arıcılığın diğer tarım faaliyetleri gibi üretimini sürdüğünü ve arıcılığın diğer tarımsal faaliyetlere göre arının nektar bulabileceği bölgelere taşınması bakımından biraz da zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söyledi. Bucak ve çevresinde konaklayan arı kovanlarının bugünlerde yakın bölgelere taşınma sürecini tamamladığını aktaran Gönenç, üretim aşaması hakkında bilgi verdi, vatandaşları kaliteli bal konusunda uyardı. Tüm arıcılara bol ve bereketli bir üretim sezonu geçirmelerini diledi.