KESME ÇİÇEK ÜRETİMİ İŞİNDE MARKALAŞAN MÜDİRE, TÜRKİYE’DE GÜL İTHALATINI DURDURMAYI HEDEFLİYOR « Kanal 15

21 Ekim 2025 - 14:02

KESME ÇİÇEK ÜRETİMİ İŞİNDE MARKALAŞAN MÜDİRE, TÜRKİYE’DE GÜL İTHALATINI DURDURMAYI HEDEFLİYOR

KESME ÇİÇEK ÜRETİMİ İŞİNDE MARKALAŞAN MÜDİRE, TÜRKİYE’DE GÜL İTHALATINI DURDURMAYI HEDEFLİYOR
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2018 - 16:54

reklam

Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Bağsaray köyündeki serasında gül yetiştiren Elmalı Malmüdürü Mine Bıyıklı, gül ithalatıyla birlikte döviz çıktısını durdurmayı, ihracat yaparak döviz girdisi sağlamayı hedefliyor.
Burdur TKDK İl Kordinatörlüğü’nün düzenlediği bilgilendirme toplantısında kesme çiçek üretimine verilen hibeden haberdar olan ve gül serası kurmaya karar veren Mine Bıyıklı, Türkiye’ye gül ithal edildiğini öğrenince bu işe girmek istiyor. 2014 yılında Türkiye’deki TKDK destekli ilk kesme çiçek serasını kuran Mine Bıyıklı, bu alanda ilk olmanın hem zorluklarını hem de güzelliklerini yaşadığını ifade etti. Hedefinin gül ithalatını durdurarak, ihracatına başlamak olduğunu ve Türk Patent Enstitüsü’nden “Rosemine” ismiyle marka tescili aldığını aktaran Mine Bıyıklı, gül ve kesme çiçek yetiştiriciliğinin önü açık bir sektör olduğunu belirterek ilgilenenleri bu alana yönelmeye davet etti, bir sonraki hedefinin de kooperatif kurmak olduğundan bahsetti.
Seranın toplam maliyetinin 1 milyon lira olduğunu söyleyen İşletme Sahibi Mine Bıyıklı, devlet desteğinin olması, TKDK’nın tüm vergilerden muafiyet sağlamasının büyük avantaj olduğuna değinen Mine Bıyıklı, 8 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan sera, termal perde, sisleme, yağmurlama, damlama sistemli, tam otomasyonlu ve soğuk hava deposu gibi modern sistemlerle donatılmış serasında toplam 13 renk kesme gül üretimi yapılıyor. Öte yandan Mine Bıyıklı, Türkiye’de örnek seçilen 4 projeden biri olması nedeniyle, 8 Mart 2017 tarihinde Dünya Kadınlar Gününde, Emine Erdoğan tarafından plaketle ödüllendirildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam