
Türk kahvesi, Türk toplumunda yeri ve lezzeti ile yüzyıllardır süregelmiş vazgeçilmez bir gelenek, ancak kumda kahve sevenler ve tiryakileri de mevcut. Kumda kahve deneyimini hiç yaşamamış olanlar için tadı ve lezzeti ile pişirilme süreci hakkında Burdur’un Bucakta kafe İşleten Hüseyin Gençöz’den bilgi aldık. Cezve yerine fincanlarda pişen, sıcak kumun içine gömülerek demlenen kahvenin tadı da kokusu da bir başka. Kahve özlerinin kumda yavaş yavaş ısınarak çözündüğünü anlatan Ustamız, kumda kahveyi bilen kişilerin ateşte pişen kahveye oranla bu kahve çeşidini daha beğendiğini söylüyor. Kafe İşletmecisi Hüseyin Gençöz tarafından Bucak halkının damak tadına sunulan Kumda kahvenin pişme sürecini takip ettiğimiz haberimizin sonunda, kahvemiz içmeye ve servise hazır.