ORTALAMA HIZ İHLAL TESPİT SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ « Kanal 15

3 Ekim 2025 - 09:43

ORTALAMA HIZ İHLAL TESPİT SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ

ORTALAMA HIZ İHLAL TESPİT SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ
Son Güncelleme :

30 Aralık 2022 - 10:50

reklam
Burdur Valiliğinden yapılan açıklamayla, ortalama hız ihlal tespit sisteminin faaliyete geçtiği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklama şöyle; “Devlet Karayolları üzerinde hızdan kaynaklı meydana gelen trafik kazalarını, buna bağlı ölüm ve yaralanmaların azaltılarak trafik güvenliğinin sağlanması, trafikte hız ihlallerinin tespit edilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığınca Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) bünyesindeki Plaka Tanıma Sistemlerine (PTS) ait mevcut yazılım ve donanımlar kullanılmak üzere ORTALAMA HIZ İHLAL TESPİT SİSTEMİ oluşturulması projesi olan PTS-EDS Projesi Bakanlık Makam Olur’u doğrultusunda Burdur ve çevre illerde (Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Denizli, Isparta, Konya, Muğla) faaliyete geçmiştir.
Bu kapsamda ilimizde hız ihlali tespitlerine yönelik olarak;1)    Isparta Keçiborlu/Burdur Merkez2)    Isparta Merkez /Burdur Merkez3)    Burdur Merkez/Burdur Tefenni4)    Muğla Seydikemer/Burdur Tefenni5)    Burdur Merkez/Burdur Çeltikçi6)    Burdur Çeltikçi/Burdur Bucak7)    Antalya Merkez/Burdur Bucak8)    Denizli-Antalya-Fethiye
Yukarıda belirtilen hız koridorlarında her iki güzergahta çift yönlü olacak şekilde 28.12.2022 tarihi itibari ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. Maddesi kapsamında belirtilen araç cinsine göre bölünmüş yollardaki hız sınırı esasına göre denetimlere başlanılmıştır.     Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam