
Çekirdekten fıstığa, leblebiden çerez çeşitlerine kadar birçok ürünün bulunduğunun kuruyemiş tezgahları rengarenk görüntüsü ile pazarda göz dolduruyor. Vazgeçilmez tüketim ürünleri arasında yer alan kuruyemiş çeşitleri, uzun kış akşamları için de zaman geçirmek için alternatif oluşturuyor. Burdur’un Bucak İlçesi’nde kuruyemişçilik yapan Bekir Matur’dan kuruyemiş çeşitleri, fiyatları ve muhafaza yöntemleri hakkında bilgi aldık. Kuruyemişin kuru ve taze olarak tüketilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Matur, yağışlı ve rutubetli geçen kış aylarında kuruyemiş ürünlerinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. Tegahında bulundurduğu pekmez, nar eksişi ve zeytinyağı gibi doğal ürünler ve kış aylarında olmamız sebebiyle kurutulmuş bitki çayı çeşitleri ile Bucak halkının hizmetinde olduklarını ifade eden Matur, kuruyemiş çeşitlerinin kilo fiyatları hakkında konuştu. 2018 yılının kuruyemişçileri de bir nebze etkilediğini ancak bunlara rağmen elde ettikleri kazançtan memnun olduklarını belirten Esnaf Bekir Matur, 2019 yılının bir önceki yıldan daha iyi şartlarda geçmesini diledi.