Burdur’un Gölhisar ilçesinde 2010 yılında deneme amaçlı üretilen örtü altı yayla seracılığı büyük ilgi görünce, hedefler büyüdü. Son verilere göre ilçede, 4 bin dekar örtü altı tarımda birçok çeşitte sebze üretimi yapılıyor. Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, örtü altı tarımın bölgeye ekonomik anlamda refah kattığını ve ticari olarak lokomotif haline geldiğini söyledi.
Gölhisar’da iklimsel koşulların seracılığa uygun olduğunu kaydeden Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, “Örtü altı tarım Gölhisar ilçemizde, 2010 yılında 20 dekar alanda domates üretimiyle başladı. İlk serada, ekim, hasat ve kazanç konusunda başarı bölge çiftçisi tarafından görülünce, sera yapmaya başladılar. İklimsel koşullarından dolayı yıllarca açık arazi de domates yetiştirdik. Seracılıkta ki verimin daha fazla olduğunu ve iklimsel koşullarında uygun olması 2010 yılında başlayan örtü altı serüvenini bu günlere kadar taşıdı” dedi.
Diğer illere göre toprağın daha ekonomik olduğuna değinen Başkan Sertbaş, “Coğrafi ve iklimsel koşullardan dolayı burada örtü altı seracılık gece ile gündüz arasında ki farklılıklardan dolayı bitkinin gece uyuması, dinlenmesi, üretici açısından ilaçların daha az kullanılması, yer altı kaynağının çok bol olması, yani toprak, güneş, iklim, su dördü birleşince ortaya kaliteli üretim çıkıyor. Bir diğer konu da topraklarımız başka illere göre ekonomik” dedi.
Amaçlarının üreticiyle ihracatçıyı buluşturmak olduğunu, yapacakları hal kompleksinde, zirai ürün bayi, petrol ofisi, cami, banka ATM’si, eğitim konferans alanı olacağını dile getiren İbrahim Sertbaş, ticaret odasında kayıtlı ve hal kayıt sisteminde de kaydı olan sağlam ticari kurumlara yer vereceklerini söyledi. Yap- işlet- devret modeliyle hal kompleksi yapacaklarını belirten Sertbaş, “Yüzyıla hitap edecek alanda bu işi yapmayı planlıyoruz. Bizim yapacak olduğumuz hal kompleksinde minimum 30 tane bu işin tüccarı yer alacak ”dedi.