YAZ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ TADI, DONDURMA « Kanal 15

19 Ekim 2025 - 04:47

YAZ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ TADI, DONDURMA

YAZ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ TADI, DONDURMA
Son Güncelleme :

06 Temmuz 2018 - 17:07

reklam

Yaz ayları geldi. Hava sıcaklıkları iyiden iyiye arttı. Sıcaklıkların 35 derecelerde hissedildiği Bucak’ta bugünlerde serinleten yiyecek ve içecek tüketiminde artış yaşanıyor. Dondurma deyince akla ilk sade dövme dondurma gelse de mevsime uygun çileklisinden karpuzlusuna, karamellisinden kavunlusuna, böğürtlenlisinden orman meyvelisine kadar birçok çeşit vatandaşın damak zevkine sunuluyor. Burdur’un Bucak İlçesi’nde 25 yıldır dondurma sektöründe olan Bilal Bölge, dondurma çeşitleri, nasıl yapıldığı, nasıl muhafaza edildiği hakkında verdi. Türkiye’de en lezzetli dondurmanın salebiyle meşhur Bucak’ta yapıldığını söyleyen Dondurma Ustası Bilal Bölge, bu konuda hayli iddialı. Yeni üretilen dondurmanın 24 saat dinlendirildikten sonra yemeye hazır hale geleceğini aktaran ustamız, en çok tercih edilen dondurma çeşidinin sade dövme dondurma olduğunu, bunun yanında mevsime uygun meyveli dondurma çeşitleri ile Bucak halkının hizmetinde olduklarını ifade ediyor. Dondurmanın yaz kış tüketilmesi gereken bir yiyecek olduğunu aktaran Bilal Bölge, kaliteli ve lezzetli dondurmanın sırrını da paylaştı. Kilosunun 22 liradan satıldığını söyledi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam